Ivo Alleleijn nieuwe koning van St. Paulus

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei werd op de schietweide in de Witzeborn het "koningsvogel weekend" gehouden......

* ZATERDAG 14 MEI

Alle kinderen van de basisschool hadden een uitnodiging gekregen van onze schutterij.
Groep 1 t/m 5 voor het "feest" met springkussen, schminken, dansen en foodtruck en de groepen 6 t/m 8 voor een heuse escaperoom en om deel te nemen aan het jeugdkoning schieten.
Al voor 14.00u verzamelden de eerste kinderen zich op de schietweide en niet lang hierna kon het feest beginnen.
De escaperoom was een groot succes en bij de kleinsten viel het springkussen en het schminken erg in de smaak.
Mede door de komst van vele ouders was het al snel gezellig en rond half vier waren de kogels uit de escape room gevonden en kon het schieten om de jeugdkoning beginnen.
Helaas bleek al snel dat de buks, wellicht door een mix van langdurige stilstand en de hitte, niet in orde was en werd er snel een tweede buks gehaald.
Toen deze het na enkele schoten ook begaf, werd besloten om zondag, met de buks van onze kameraden uit St. Geertruid, verder te schieten.
De jeugdige schutters vonden dit geen probleem en hebben de rest van de middag plezier gemaakt op het springkussen, aan het buffet en bij de foodtruck.
Echte schutters in wording...

Later in de middag vond ook het Epens kampioenschap "Bölkes" schieten voor 3-tallen plaats.
Maar liefst 6 gemotiveerde 3-tallen hadden zich aangemeld  voor de strijd, waarvan één 3-tal zelfs in mooie shirts gekleed door een heuse sponsor 😏 
Een gezellige middag, die zeker voor herhaling vatbaar is, waarbij het gelenheidstrio Frank Teling, Sofie Plum en Sjaak Bessems als uiteindelijke winnaar uit de bus kwam.
Proficiat !

* ZONDAG 15 MEI

Om 10.30u werd er verzameld om af te marcheren richting bakkerij Franssen om samen met Harmonie InterNos een serenade te brengen wegens het 100-jarig bestaan en het ontvangen van het predikaat "Hofleverancier".
De 1e bakker in onze gemeente die dit predikaat ontvangt en met recht een reden om trots op te zijn...
Na de lovende woorden van burgemeester Ramaekers en goeverneur Roemer werden felicitaties aangeboden aan Miranda, Jos en Tamar en werd er weer terug gemarcheerd naar het schutterslokaal.
Hier hadden enkele dames van de schutterij broodjes verzorgd (natuurlijk van bakkerij Franssen) die we ons lekker lieten smaken.

Rond de klok van 13.00u vertrokken we samen met de harmonie om ons keizerspaar en koningspaar aan huis op te halen en te begeleiden naar de schietweide.
Na het spelen van enkele mooi marsen door de harmonie, het welkomswoord, de openingsschoten en het gebed door Kapelaan Marthoma, kon het schieten beginnen.

Allereerst was de jeugd aan de beurt.
Zoals zaterdag beloofd, zouden zij vandaag verder kunnen schieten voor de titel van Jeugdkoning(in) 2022. Dit alles met de geheel belangeloos ter beschikbaar gestelde buks van de schutterij van St. Geertruid.
Maar ook nu sloeg het noodlot weer toe...
Na enkele ronden felle strijd, liet ook deze buks het afweten en opnieuw kon niet verder gestreden worden.
Snel werd er naar een oplossing van het probleem gezocht, maar met 3 defecte buksen, was verder schieten geen optie meer.
Gelukkig was daar onze vindingrijke juf Sofie, die met grote ballonnen tevoorschijn kwam met slechts in één ballon een briefje met de tekst "jeugdkoning 2022".
Het was dan wel geen schieten, maar de spanning was niet minder.
Uiteindelijk was het Benjamin Jongen, die de juiste kleur koos en de tekst in zijn ballon had zitten.
Hij mag zich dus voor 1 jaar Jeugdkoning van de schutterij noemen en op kermismaandag mag hij dan ook graag met ons mee marcheren door het dorp.
Proficiat Benjamin 👍

Intussen was ook de strijd om de burgerkoning op zijn hoogtepunt geraakt en nog slechts enkele schoten waren nodig om te bepalen wie burgerkoning 2022 zou worden.
Hier maar liefst 17 deelnemers die de strijd met elkaar aangegaan waren. Een mooie mix van dames en heren die elkaar niks gunden...
De heren verloren de strijd en bij het 82e schot was het Naomi Sintzen uit Mechelen die in de 5e ronde de vogel naar beneden wist te halen en zich voor 1 jaar Burgerkoning van schutterij St. Paulus mag noemen.
Naomi, ook jij van harte gefeliciteerd !

En dan de strijd waar het allemaal om draaide... Wie wordt na 3 jaar de nieuwe koning van onze schutterij?
Slechts 5 kandidaten hadden zich gemeld voor de strijd, maar de spanning was niet minder.
Gebroederlijk hebben ze de hele middag naast elkaar op een bankje gezeten, om de verrichtingen van de ander nauwlettend in de gaten te houden.
"ik zou rechtsonder schieten" was de tip... en dan zelf linksboven schieten...!?
Maar deze mannen waren goed tegen elkaar opgewassen en konden de "tips" van de anderen echt wel waarderen.
Een spannende strijd die uiteindelijk pas tegen zes uur beslist werd.
Bij het 137e schot in de 26e ronde was het Ivo Alleleijn die de vogel naar beneden haalde en de nieuwe koning van onze schutterij werd.
De welgemeende felicitaties van de overige 4 deelnemers getuigde de kameraadschap van deze mannen... klasse ! 

Vele felicitaties volgden en de koningin, dochter Froukje, werd snel ingelicht.
Het leek wel alsof ze thuis in haar beste kleding zat te wachten, want binnen enkele momenten was ook zij op de schietweide aanwezig.
In een stralend zonnetje werd er nog rustig wat gedronken of gegeten en werd het oude koningspaar bedankt voor het mooie jaar en de aanvullende twee extra jaren die zij als koningspaar mochten "shinen", zoals Levi zelf zou zeggen...
Tot slot richtte de voorzitter tot het nieuwe koningspaar Ivo en Froukje. In 2012 was Ivo ook al koning van onze schutterij, dus voor hem is het gesneden koek.
Hij wenste hen een fantastisch jaar en veel plezier tijden het komende seizoen, dat volgende week zondag al start tijdens het schuttersfeest in Strucht.
Wij zijn ervan overtuigd dat het een prachtig koningspaar zal worden.
Ivo en Froukje, ook jullie van harte proficiat !

Als afsluiting van de 2 prachtige dagen op de schietweide werd de koningsden geplaatst in de Krekelstaat en werd er in het dorp gedefileerd voor de oude en nieuwe hoogheden van onze schutterij.

Wij kijken als schutterij terug op een zeer geslaagd weekend en danken allen voor de aanwezigheid, TOP 😊
Een speciaal woord van dank aan de leden van CV der Vooseschtoets en onze harmonie InterNos.

Voor foto's van deze dagen, klik hier

 

  

Copyright © by Schutterij St. Paulus Epen