Levi Vossen koning van St. Paulus

Op zondag 30 juni vond het jaarlijkse koningsvogelschieten van onze schutterij plaats. Om 14.00u werd er verzameld in het schutterslokaal, waarna er vertrokken werd om het koningspaar (Frank en Veronique) en onze keizer (Michel) aan huis op te halen.
Onder de muzikale klanken van onze Harmonie werden we naar de schuttersweide begeleid, waar voorzitter Frank Bessems de Harmonie en alle overige aanwezigen van harte welkom heette.
Aansluitend speelde onze Harmonie nog een mooie mars.
De enorme hitte (>30º) speelde zowel de bezoekers en ook veel leden van de schutterij parten, waardoor het beduidend minder druk was als voorgaande jaren.

Na het openingsgebed, ter voorkoming van ongelukken, en het uitvoeren van de openingsschoten, kon het schieten beginnen.65646311 1581707335295421 9108459087338668032 n

Bij het Jeugdkoningsvogelschieten hadden zich 4 jeugdigen aangemeld om te strijden om de titel "Jeugdkoning 2019". Een spannende, maar sportieve strijd en leuk om te zien hoe de jeugd hierin opgaat....
Vanaf de 9e ronde wist Femke Hamaekers met enkele goede schoten de vogel zodaning te raken dat hij flink loskwam en zich gunstig draaide. Gejuig allom, maar hij viel niet naar beneden.
Met het 47e schot was het uiteindelijk Niek Bormans die de laatste resten van de vogel naar beneden haalde en zich hierdoor "Jeugdkoning 2019" mag noemen. Hiermee volgt hij zijn broer Timo op, die in 2018 jeugdkoning werd.
..... Proficiat Niek!

5 kandidaten hadden zich aangemeld bij het Burgerkoningsvogelschieten. Ook hier een spannende strijd met enkele zeer trauwe supporters onder de stang. Bij het 84e schot moest de vogel het loodje leggen en was het Maud Bessems die hem naar beneden haalde en de heren een poepje liet ruiken.
Overigens voor Maud de 2e keer dat zij burgerkoning word, dus er ligt een keizerschap op de loer...
Maud, van harte proficiat !

Tijdens de pauze kregen de clubkampioenen van het schieten de prijzen uitgereikt uit handen van voorzitter Frank Bessems.
Bij de niet-schutters was Erik Baumans 1e geworden en bij de schutters Jef Notermans senior. Jef en Erik, ook jullie van harte gefeliciteerd.
Ook werd er kort stilgestaan bij het 50 jarig jubileum van Rob Mordant, dat in 2020 op gepaste wijze zal worden gevierd. Rob kreeg wel nu alvast de verenigingsmedaille overhandigd en Tresie kreeg een mooie bos bloemen als dank van waardering. Ook voor Rob en Tresie een dikke proficiat met deze mooie mijlpaal.


IMG 3336Tot slot dan de strijd waar het eigenlijk allemaal om draait; Wie wordt de nieuwe koning van onze schutterij ?
Hier 7 kandidaten die van begin af aan flink de strijd aan gingen met de vogel. Een select gezelschap van jong en oud wist uitendelijk in de 19e ronde de vogel naar beneden te krijgen.
Was het vorig jaar nog Levi Vossen die de vogel klaarlegde voor Frank Bessems, dit jaar waren de rollen omgedraaid. Aan het eind van de 18e ronde zat de vogel nog op 4 plaatsen minimaal vast. In ronde 19 moest het dus gaan gebeuren.
Als eerste schutter in ronde 19 was Joeri Notermans aan de beurt, die de bovenkant los schoot. Hierna Frank Bessems, die de rechterkant vrij schoot.
Nu was het de beurt aan Levi Vossen. Met het 94e schot wist hij de vogel, die reeds goed bewoog, goed te raken en naar beneden te halen.
Groot gejuich bij alle aanwezigen en felicitaties over en weer volgden.....
Meteen werd er contact gelegd met Romy Maters, die Levi als koningin zal begeleiden.
Levi en Romy, ook jullie van harte gefeliciteerd !

Na het leegdrinken van de glazen en het wegwerken van de laatste hapjes, werden de kersverse koningen en koninginnen gehuldigd en gekroond. Hierbij werd ook het oude koningspaar, Frank en Veroniquey bedankt voor het prachtige afgelopen jaar.
Aansluitend werd de koningsden geplaatst in de Pastoor Oberieweg en werd er in het dorp gedefileerd voor de oude en nieuwe hoogheden.

  

Copyright © by Schutterij St. Paulus Epen